Persoonlijkheidsstoornissen

U kent of bent iemand van wie het gedrag anders is, afwijkt van de normale westerse normen waardoor u of de ander niet normaal kan functioneren in de maatschappij. Denk hierbij aan onderstaande problemen:

  • Relaties uit de weg gaan of niet goed kunnen onderhouden.
  • Terugkerende problemen op het werk zoals vaak ontslagen worden, veel moeite hebben in het samenwerken met anderen.
  • Vaak behoefte hebben aan verdovende middelen zoals drugs en alcohol.
  • Neerslachtigheid
  • Negatief of juist een extreem positief zelfbeeld hebben.
  • Zwart/wit denken

Wanneer u bovenstaande (algemene) symptomen herkend is het heel goed mogelijk dat er een persoonlijkheidsstoornis is ontwikkeld. Bedenk wel dat ieder persoon zich wel eens slecht kan voelen, dat er mensen zijn die moeite hebben met contacten te leggen, die graag in het weekend een paar glazen alcohol drinken of die aanleg hebben om depressies te ontwikkelen. Dit betekent niet dat een persoon gelijk een persoonlijkheidsstoornis ontwikkeld heeft.
Ieder mens zal herkenning vinden in de informatie op Puzzle-Head.com maar u moet aan een X-aantal symptomen voldoen om te kunnen spreken van een persoonlijkheidsstoornis.

Op Puzzle-Head.com kunt u alle benodigde informatie vinden over verschillende persoonlijkheidsstoornissen, het mogelijk ontstaan van deze, hoe u ze je kunt herkennen bij een ander of bij uzelf en hoe dit behandeld kan worden. Let wel dat een dergelijke diagnose pas mag worden vastgesteld wanneer een professional zoals een huisarts of psycholoog dit daadwerkelijk bevestigd heeft.

U zult op Puzzle-Head.com ook een lijst aan media vinden zoals verschillende boeken en films (fictief en realiteit) welke u kunnen helpen om een persoonlijkheidsstoornis te herkennen.

0 comments… add one

Leave a Comment